Een fiets zakelijk leasen

Nederland is een echt fietsland. We gebruiken onze fiets overal voor. Dagjes uit, heuse fietstochten en ons dagelijkse vervoer naar werk. Pak jij ook graag de fiets naar werk? Je bent niet de enige. Door de nieuwe regeling voor leasefietsen wordt 2020 hét jaar van de zakelijke leasebike. Een fiets leasen is voor zowel de werknemer als werkgever een gezonde zet. Bovendien is een tochtje door de buitenlucht goed voor een opgewekt humeur. Win, win! met welke bedrijven wij zakendoen omtrent lease a bike, kunt u hieronder zien.

 

 

 

 

 

Fiets leasen in 2020

Vanaf 2020 wordt het leasen van een fiets van de zaak een stuk eenvoudiger. Je hoeft namelijk niet meer elke kilometer die je privé fietst te noteren. In plaats daarvan krijg je net als bij een leaseauto een bijtelling van zeven procent. De rest van de administratie wordt door je werkgever verzorgd. Wij zorgen er dan voor dat je altijd over een gloednieuwe fiets kunt beschikken. Zo stap je altijd onbezorgd op de fiets!

 

 

 

Wat kost het leasen van een fiets van de zaak?

Voordat je een fiets zakelijk leaset, wil je natuurlijk weten hoeveel dit kost. Dit is afhankelijk van hoeveel je werkgever bijdraagt aan de leasekosten. Als je werkgever de volledige leasekosten betaalt, kost het je niets. Indien je werkgever een deel of niets bijdraagt zijn er kosten voor eigen rekening. Het is mogelijk om (een deel van) dit leasebedrag af te trekken van je brutoloon.

 

 

Hoe zit het met de belasting bij het zakelijk leasen van een fiets?

Voor werkgevers biedt het leasen van fietsen een mogelijke extra aftrekpost. Wanneer er in het lopende kalenderjaar en de twee jaren daarvoor geen fiets is aangeschaft voor een werknemer, dan mag de werkgever namelijk de BTW gedeeltelijk aftrekken. Ook mag je als werknemer de fiets privé gebruiken.

De administratie hiervoor wordt vanaf 2020 een stuk eenvoudiger. Je krijgt dan net als bij een auto van de zaak die je privé gebruikt een forfaitaire bijtelling. Dit houdt in dat je ieder jaar zeven procent van de waarde van de adviesprijs van de fiets bij je inkomen moet opgeven. Je hoeft dan niet meer iedere kilometer die je privé fietst te noteren.

De voordelen van een fiets leasen via je werkgever

Zakelijk leasen van een fiets brengt veel voordelen met zich mee. Voor een vast bedrag per maand rijd je altijd op een nieuwe fiets. Gazelle zorgt dat het je aan niets ontbreekt, zelfs als je ergens met pech bent gestrand.

De volgende voordelen zijn inbegrepen bij zakelijk leasen:

  • Fietsverzekering
  • Pechhulp
  • Service
  • Onderhoud
  • Reparaties

 

Welke fiets moet ik kiezen?

Er zijn allerlei soorten fietsen beschikbaar voor zakelijke fietslease, waaronder trendy en sportieve modellen. Moet je voor je werk een lange afstand overbruggen? Dan kun je ook denken aan een e-bike. Of je nu kiest voor een fiets met of zonder aandrijving, je rijdt met zakelijke lease altijd op een nieuwe fiets. Neem alvast een kijkje bij ons in de winkel.