Zakelijk een fiets leasen? Kom naar Hermans Tweewielers Bemmel!

Zakelijk een fiets leasen

Nederland is een echt fietsland. We gebruiken onze fiets overal voor; dagjes uit, heuse fietstochten en het dagelijkse vervoer naar en van ons werk. Fietst u ook regelmatig naar uw werk? Of wilt u graag op de fiets naar het werk? Veel mensen gingen u al voor.

Door de nieuwe regeling voor leasefietsen is 2020 hét jaar om een zakelijke fiets aan te schaffen, samen met uw werkgever. Zowel voor de werknemer als werkgever is het een gezonde en goede deal!

Om het zakelijk leasen zo prettig mogelijk te regelen, werken wij samen met de volgende bedrijven:

 

Fiets leasen in 2020

Vanaf 2020 wordt het leasen van een fiets van de zaak een stuk eenvoudiger. U hoeft namelijk niet meer iedere kilometer die privé gefietst wordt, te noteren. In plaats daarvan krijgt u, net als bij een leaseauto, een bijtelling van zeven procent. De rest van de administratie wordt door uw werkgever verzorgd. Hermans Tweewielers Bemmel zorgt er dan voor dat u altijd over een gloednieuwe fiets kunt beschikken en onbezorgd naar uw werk en weer naar huis fietst!

 

Kosten fiets leasen

Voordat u een fiets zakelijk leaset, wilt u natuurlijk weten hoeveel dit kost. De prijs is afhankelijk van de bijdrage van de werkgever aan uw fiets. Als uw werkgever de volledige leasekosten betaalt, kost het u zelf niets. Als uw werkgever een gedeelte of niets voor haar rekening neemt, dan is een deel van de kosten of alle kosten voor uw eigen rekening. Wél is het mogelijk om (een deel van) het leasebedrag van uw brutoloon af te trekken.

 

Zakelijk leasen en belasting

Voor werkgevers biedt het leasen van fietsen een mogelijke extra aftrekpost. Wanneer er in het lopende kalenderjaar en de twee jaren daarvoor geen fiets is aangeschaft voor een werknemer, dan mag de werkgever de BTW gedeeltelijk aftrekken. De werknemer mag de fiets ook privé gebruiken en hoeft deze kilometers niet te noteren.

De administratie hiervoor wordt vanaf 2020 een stuk eenvoudiger. Net als bij een auto van de zaak die privé wordt gebruikt, geldt een forfaitaire bijtelling. Dit houdt in dat u ieder jaar zeven procent van de waarde van de adviesprijs van de fiets bij uw inkomen moet opgeven.

 

Zakelijk leasen en voordelen

Zakelijk leasen van een fiets brengt veel voordelen met zich mee. Voor een vast bedrag per maand rijdt u altijd op een nieuwe fiets. Hermans Tweewielers Bemmel en Gazelle zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt, zelfs als u ergens met pech bent gestrand.

De volgende voordelen zijn inbegrepen bij zakelijk leasen:

  • Fietsverzekering
  • Pechhulp
  • Service
  • Onderhoud
  • Reparaties

 

Zakelijk leasen en fietskeuze

Er zijn verschillende soorten fietsen beschikbaar voor het zakelijk leasen van een fiets, waaronder trendy en sportieve modellen. Moet u voor uw werk een lange afstand overbruggen? Dan kunt u ook denken aan een e-bike. Of u nu kiest voor een traditionele, race-, stads- of elektrische fiets u rijdt met zakelijk leases altijd op een nieuwe fiets. Neem alvast een kijkje bij ons in de winkel!

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over het zakelijk leasen van een fiets? Maak dan een afspraak via info@hermans-fietsen.nl of telefonische op het telefoonnummer 0481-461588. Dan kunnen we u goed informeren en de tijd nemen voor uw vragen. Uiteraard kunt u ook zonder afspraak bij ons terecht.